Συμβουλές για τη χρήση γιαουρτιού

Συμβουλές για τη χρήση γιαουρτιού

1. Το γιαούρτι είναι ένας ρυθμιστής της εντερικής χλωρίδας που προλαμβάνει τα γαστρεντερικά προβλήματα εξαιτίας των μικροοργανισμών που περιέχει.

2. Το σπιτικό γιαούρτι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες επειδή περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο δεν αφήνει να απορροφηθούν οι τοξίνες από το σώμα. Επίσης είναι ιδανική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, αφού μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες ποσότητες ασβεστίου χωρίς να τους δημιουργήσει προβλήματα.

3. Μπορούμε να το αραιώσουμε με νερό και να το πιούμε αντικαθιστώντας έτσι ροφήματα πρωτεϊνών μετά από κάθε άσκηση ώστε να δώσουμε δύναμη στους ταλαιπωρημένους μύες.

4. Το αναμειγνύουμε με μαγιονέζα στη σαλάτα με κοτόπουλο ή τόνο και αβγό για να ελαττώσουμε τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά.

5. Αλλάζουμε την κρέμα γάλακτος με στραγγιστό γιαούρτι στις σούπες και στις σάλτσες για να ελαττώσουμε τις θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε την πυκνότητα και τις πρωτεΐνες του πιάτου.

6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μέσα τριμμένο τυρί, στραγγιστό γιαούρτι και λίγη καπνιστή πάπρικα, το ζεσταίνουμε σε χαμηλή ένταση και έτσι φτιάχνουμε μία ελαφριά σάλτσα τυριού.

7. Το ανακατεύουμε με ένα κρεμώδες βούτυρο από ξηρούς καρπούς για μία ελαφριά εκδοχή του.

8. Για ένα γρήγορο frozen yogurt με χαμηλές θερμίδες, βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένο με διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα στην κατάψυξη για όλο το βράδυ και το καταναλώνουμε το μεσημέρι!

9. Βάζουμε στο στραγγιστό γιαούρτι εκχύλισμα βανίλιας, τριμμένη καρύδα, κόκκινα φρούτα και σταγόνες σοκολάτας για ένα απλό και νόστιμο επιδόρπιο