Τέλεια ζυμαρικά με 8 βήματα!

pasta

Για τέλειο βράσιμο χρειαζόμαστε αρκετό νερό, η  σωστή αναλογία είναι 5 λίτρα σε 500 γρ. μακαρόνια.

Αλατίζουμε το νερό στην αρχή στα 500 γρ. μακαρόνια με 2 κ.σ. αλάτι.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά αφού έχει βράσει το νερό.

Δεν ρίχνουμε καμία λιπαρή ουσία στο νερό.

Ανακατεύουμε το πολύ δυο φορές τα μακαρόνια.

Προτιμότερο είναι να ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όχι με μεταλλική γιατί ρίχνει την θερμοκρασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ποτέ δεν τα ξεπλένουμε γιατί φεύγει το άμυλο.

Τέλος αν ρίξουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.