Το τέλειο αυγολέμονο και τα μυστικά του!

Το τέλειο αυγολέμονο και τα μυστικά του!

Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.

Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τους κρόκους με το λεμόνι μέχρι να πάρουμε έναν αφρό.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα.

Βάζουμε λίγο κορν φλάουρ στα ασπράδια για να έχουμε μια σταθερή μαρέγκα αλλά και ένα κρεμώδες αυγολέμονο.

Ενώνουμε το μείγμα των κρόκων με τα ασπράδια και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό για να έχουμε την ίδια θερμοκρασία.

Τέλος προσθέτουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην κόψει.

Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι κα δέσει το μείγμα.