No products in the cart.
Tips για αφράτο κέικ
1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να παγιδευτεί ο αέρας και να έχουμε ένα αφράτο κέικ.
2. Το βούτυρο και την ζάχαρη τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα έτσι ώστε να εγκλωβίσουμε τον αέρα.
3. Τα αυγά τα ρίχνουμε ένα ένα έτσι ώστε να μην χαλάσουνε το μείγμα που ήδη έχει αφρατέψει.
4. Αντί για γάλα χρησιμοποιούμε ξινόγαλα, με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται κάποιες αντιδράσεις που μας δίνουν πιο αφράτο κέικ.
5. Αν δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας αλεύρι χρησιμοποιώντας 450 γρ. μαλακό αλεύρι με 20 γρ. baking powder.
6. Το αλεύρι με το baking powder πάντα τα κοσκινίζουμε.
7. Για να μην κολλήσει το κέικ πάντα βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε την φόρμα και την τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο δεν κολλάει το κέικ στη φόρμα και ξεφορμάρεται εύκολα.
8. Ο φούρνος πάντα πρέπει να είναι προθερμασμένος.
9. Δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα το μείγμα του κέικ γιατί λασπώνει και χάνει τη σωστή δομή του.
10. Τέλος, απαράβατος κανόνας, για όση ώρα ψήνεται το κέικ δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου.