No products in the cart.
Αφράτο παντεσπάνι
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική | |
Μία πρέζα αλάτι | |
1 κ.σ. υγρή βανίλια | |
120 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ. | |
10 γρ. κορν φλάουρ | |
0 κ.γ. μπέικιν πάουντερ |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα για 12 με 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Παράλληλα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
4.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά με μία σιλικονούχα σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μη χαθεί ο όγκος.
Ολοκληρωμένο
5.
Βγάζουμε τα ταψάκια από το ψυγείο, ισομοιράζουμε το μείγμα στα τρία ταψάκια και τα τοποθετούμε στον προσθερμασμένο φούρνο.
Ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Για να βεβαιωθούμε πως έχουν ψηθεί σωστά στα 20 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε ένα παντεσπάνι.
Ολοκληρωμένο
8.
Αν βγει καθαρή τότε τα αφαιρούμε ειδάλλως συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμα τα παντεσπάνια, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο