Burrata με καπνιστή πανσετα, γρανίτα ντομάτας και πετιμέζι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
φρέσκια burrata mozzarella
150 γρ. καπνιστή πανσέτα σε κομματάκια
φρέσκος βασιλικός
1 ντομάτα
3 κ.σ. πετιμέζι
ελαιόλαδο
πιπέρι

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε την ντομάτα και την τοποθετούμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
3.
Χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τα κυβάκια του μπέικον και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε μία βαθιά πιατέλα και εκεί κόβουμε την burrata στη μέση.
Ολοκληρωμένο
6.
Από πάνω βάζουμε το καψαλισμένο μπέικον, τον βασιλικό, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Βγάζουμε από την κατάψυξη την ντομάτα και την τρίβουμε πάνω από την burrata.
Ολοκληρωμένο
8.
Σερβίρουμε με παδιμαδάκια ή φρυγανισμένο ψωμί.
Ολοκληρωμένο