Βασιλοσόπιτα σε ένα μπολ!

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
150 γρ. σπορέλαιο
220 γρ. ζάχαρη
3 βανιλέτες
250 γρ. γιαούρτι
130 γρ. τρούφα
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
ζαχαρόπαστα για να φτιάξουμε τους αριθμούς

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Δηλαδή, τα αυγά, το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τις βανιλέτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε την τρούφα.
Ολοκληρωμένο
4.
Βάζουμε τα υγρά υλικά στα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ενσωματωθούν όλα.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 22-24 εκ. διάμετρο, το βουτυρώνουμε, το αλευρώνουμε και εκεί ρίχνουμε το μείγμα της βασιλόπιτας. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε το φλουρί ή να το προσθέσουμε αφού το ψήσουμε, αλλά προσοχή μη το ξεχάσουμε!
Ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 40-50 λεπτά. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει, την αχνίζουμε και σχηματίζουμε με ζαχαρόπαστα το έτος της νέας χρονιάς!
Ολοκληρωμένο
8.
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά σε όλους!
Ολοκληρωμένο