No products in the cart.
“Μπριζόλα” κουνουπιδιού με σάλτσα φυστικοβούτυρο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 μικρό κουνουπίδι | |
1 κ.γ. κάρυ | |
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή | |
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο | |
αλάτι | |
4 κ.σ. σόγια σος | |
1 κ.γ. σιρόπι ξύδι βαλσαμικού | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά | |
100 γρ. vegan τυρί που λιώνει ή γκούντα τριμμένη |
Σάλτσα φυστικοβούτυρο:
1/2 φλ. φυστικοβούτυρο | |
4 κ.σ. σόγια σως | |
2 κ.σ. γούστερ σως | |
2 κ.σ. μιρίν | |
2 κ.σ. σησαμέλαιο | |
1 κ.σ. μέλι | |
λίγο πιπέρι | |
ξηροί καρποί για γαρνίρισμα |
Οδηγίες
1.
Για το μαρινάρισμα:
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το κάρυ, την πάπρικά, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι, την σόγια σως, το ξύδι βαλσαμικό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία πάστα.
Ολοκληρωμένο
2.
Μπριζόλα:
Παίρνουμε το κουνουπίδι μας και αφού το πλύνουμε, το στεγνώσουμε καλά, το κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλά και εκεί απλώνουμε τις μπριζόλες κουνουπιδιού.

Ολοκληρωμένο
4.
Τις αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με την πάστα μπαχαρικών που ετοιμάσαμε και πασπαλίζουμε πάλι και από τις δύο πλευρές με την τριμμένη φρυγανιά.

Ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Το τσιμπάμε με ένα πιρούνο για να ελέγξουμε την σκληρότητά του. Στα τελευταία 3 λεπτά του ψησίματος, αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και το ξαναψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ολοκληρωμένο
6.
Σάλτσα φυστικοβούτυρο:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Στήσιμο:
Αφαιρούμε τις μπριζόλες κουνουπιδιού από τον φούρνο, τις απλώνουμε σε ένα δίσκο, περιχύνουμε με τη σάλτσα φυστικοβούτυρου και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς,

Ολοκληρωμένο