Creamy chicken parmesan pasta

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
700 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
1 κ.γ. αποξηραμενο κρεμμύδι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. θυμάρι αποξηράμενο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Σάλτσα:
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
350 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. νερό από βρασμένα ζυμαρικά
1 κ.γ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από ένα λεμόνι
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

1.
Για τα ζυμαρικά:
Παίρνουμε μία κτσαρόλα, την γεμίζουμε με νερό και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε αλάτι και βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε καλά, τα βάζουμε σε ένα μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Κοτόπουλο
Παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και κόβουμε το κάθε στήθος στη μέση,
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε τα φιλέτα και τα αλείφουμε με τα μπαχαρικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου λίγα λίγα κάθε φορά.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Σάλτσα;
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο "ξύνοντας" τον πάτο για να βγάλει όλη τη νοστιμιά από το κοτόπουλο.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τον κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Ολοκληρωμένο
11.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το φιλέτο κοτόπουλο από πάνω!
Ολοκληρωμένο