No products in the cart.
Τυρένιοι κολοκυθοκεφτέδες
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κολοκυθάκια τριμμένα | |
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα | |
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο | |
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο | |
2 κ.σ. αλεύρι | |
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
200 γρ. φέτα πικάντικη | |
150 γρ. γραβιέρα | |
1 αυγό | |
πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, ρίχνουμε αλάτι και τα τρίβουμε καλά.

Ολοκληρωμένο
2.
Με τι χούφτα μας τα πιέζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλα τους τα υγρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Ολοκληρωμένο
3.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με τα κολοκυθάκια.

Ολοκληρωμένο
4.
Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε τα στραγγίξουν 2 ώρες σε ένα σουρωτήρι αφού πρώτα τα πιέζουμε.

Ολοκληρωμένο
5.
Στο μπολ με τα στιμμένα κολοκυθάκια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση.

Ολοκληρωμένο
8.
Πλάθουμε με τα χέρια τους κολοκυθοκεφτέδες, τους βουτάμε στο αλεύρι, τους τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και ρίχνουμε στο τηγάνι.

Ολοκληρωμένο
9.
Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι με τους κολοκυθοκεφτέδες για να μην πέσει η ένταση του τηγανισμάτος.

Ολοκληρωμένο
10.
Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και από τις 2 πλευρές για 2 λεπτά η κάθε μία περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.

Ολοκληρωμένο
12.
Συνεχίζουμε με όλους τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
13.
Σερβίρουμε με ένα λαχταριστικό τζατζίκι!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το μυστικό για τους κολοκυθοκεφτέδες είναι το καλό στίψιμο ώστε να φύγουν τα υγρά και φυσικά το τηγάνισμα που πρέπει να μπαίνουν λίγοι λίγοι κάθε φορά.