No products in the cart.
Χριστουγεννιάτικα δεντράκια brownie
εύκολο
10
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. βούτυρο | |
250 γρ κουβερτούρα | |
3 βανιλέτες | |
50 γρ κακάο σκόνη | |
100 γρ σταγόνες σοκολάτας | |
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
5 αυγά | |
μία πρέζα αλάτι | |
170 γρ. ζάχαρη | |
λίγες σταγόνες υγρής βανίλιας |
Για την διακόσμηση:
ξυλάκια παγωτού | |
καραμελάκια χρωματιστά | |
λιωμένη κουβερτούρα |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ πυρίμαχο ή γυάλινο βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μία κατσολίτσα βάζουμε λίγο νερό και το βράζουμε. Πάνω από την κατσαρόλα τοποθετούμε το μπολ με τη σοκολάτα και λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν λιώσει περιμένουμε 2 λεπτά να κρυώσει η σοκολάτα.
Ολοκληρωμένο
4.
Μέσα στο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κακάο σκόνη, την ζάχαρη, τις βανίλιες, τις σταγόνες σοκολάτας, το αλεύρι , το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα ταψι 20χ30 ρίχνουμε το μείγμα αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
6.
Mόλις ψηθεί τα αφήνουμε 30-40 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
7.
Στόλισμα:
Αφού κρυώσουν κόβουμε σε τρίγωνα και ξεκινάμε το στόλισμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Βουτάμε το ξυλάκι του παγωτού στη λιωμένη σοκολάτα και το βάζουμε μέσα στο δεντράκι για να δημιουργηθεί ο κορμός.
Ολοκληρωμένο
9.
Με ένα πιρούνι ή κορνέ κάνουμε ζικ ζακ με τη λιωμένη κουβερτούρα στο δεντράκι ώστε να κάνουμε την γιρλάντα.
Ολοκληρωμένο
10.
Στολίζουμε με καραμελάκια το δέντρο σαν φωτάκια και περιμένουμε να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σακουλάκια, τα κλείνουμε με κορδέλα και τα προσφέρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί να φτιάξουμε brownie τα δεντράκια μπορούμε να τα φτιάξουμε και με ένα απλό κέικ σοκολάτας.
Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε κουρτούρα λευκή και γενικά να τα στολίσουμε με οτιδηποτε υπάρχει στο σπίτι μας.