No products in the cart.
Ψητά ροδάκινα με απάκι και πικάντικη φέτα
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
4 ροδάκινα | |
100 γρ. απάκι ψιλοκομμένο | |
120 γρ. πικάντικη φέτα | |
100 γρ. γραβιέρα | |
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
αλάτι | |
πιπέρι | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
50 γρ. τριμμένο φυστίκι αιγίνης |
Οδηγίες
1.
Κόβουμε προσεκτικά τα ροδάκινα στη μέση και πετάμε τα κουκούτσια.

Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε ένα μικρό μέρος από τη σάρκα κάθε κομματιού (αφήνουμε ένα σχετικά παχύ τοίχωμα) και την ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.

Ολοκληρωμένο
3.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και βάζουμε όλα τα κομμένα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Ολοκληρωμένο
4.
Τα ψήνουμε για 10 λεπτά και βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.


Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κομματάκια από το ροδάκινο, το απάκι, τα τυριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, τα φιστίκια, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


Ολοκληρωμένο
6.
Γεμίζουμε τα ροδάκινα με το μείγμα και τα ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η γέμιση.

Ολοκληρωμένο
7.
Μεταφέρουμε τα ροδάκινα σε πιατέλα και είναι έτοιμα για απόλαυση!

Ολοκληρωμένο