Cake λεμονιού με γλάσο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
350 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ.
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.5 κ.γ. μπέικιν σόδα
230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
3 βανιλέτες
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. ξινόγαλα ή γιαούρτι
Ξύσμα από 4 λεμόνια
80 γρ. χυμό λεμονιού
Υλικά για το γλάσο:
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. νερό

Οδηγίες

1.
Για το cake:
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα με τρύπα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μπέικιν σόδα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και στον κάδο ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φόρα περιμένοντας να απορροφηθούν σωστά.
Ολοκληρωμένο
6.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας προσεκτικά τον πάτο να μην υπάρχουν υπολείμματα.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια βάζουμε το ξινόγαλα ή το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού ενσωματώνοντάς τα καλά.
Ολοκληρωμένο
8.
Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα του cake και ρίχνομε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Ελέγχουμε το cake τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα.
Ολοκληρωμένο
11.
Έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα και το περιμένουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
12.
Γλάσο:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε το cake.
Ολοκληρωμένο
13.
Αν θέλουμε το γλάσο πιο ρευστό τότε προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το συγκεκριμένο μείγμα του cake μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρά cupcake ακόμα και σε τούρτα προσέχοντας τους χρόνους ψησίματος (χρειάζονραι ψήσιμο 20 με 30 λεπτά). Το cake μπορεί να αρωματιστεί επίσης με λίγο λικέρ λεμοντσέλο και για έντονο κίτρινο χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε κρόκο Κοζάνης ή χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του cake ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή παπαρουνόσπορο. Όταν αναφέρεται η θερμοκρασία δωματίου στα υλικά πρέπει να είναι τουλάχιστον μία ώρα εκτός ψυγείου. Μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 2 τσέρκι και να φτιάξουμε τούρτα καλύπτοντας με frosting τυριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *