Halloween muffins κολοκύθας

Ας μιλήσουμε λίγο για την πιο γνωστή γιορτή που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ. Γιορτάζεται πάντα τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, το γνωστό ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).

Γιορτάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ πάρτι γίνονται και σε πολλές χώρες της Ευρώπης -μέχρι και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Χάλοουιν έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά (απόκριες τρόμου). Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτής Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

Για τους Κέλτες η ημέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν και μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών. Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια σκοτεινή παγανιστική τελετή σε ημέρα χαράς και μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day). Το Χάλοουιν (Halloween) συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες ημέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ. Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομαχτικά.

Εν τέλει στην Ελλάδα μερικοί το γιορτάζουν και άλλοι όχι. Όπως και να έχει ένα είναι το σίγουρο. Βρίσκουμε διαρκώς αφορμή να περνάμε όμορφα με τους αγαπημένους μας τρώγοντας και γλεντώντας όλοι μαζί!

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 φλιτζ. αλεύρι
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανιλέτες
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
Μία πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Υγρά υλικά:
2 μικρά αυγά
1/2 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. πουρέ κολοκύθας (500 γρ. ψίχα κολοκύθας ψημένη στο φούρνο για 45 λεπτά και μετά πολτοποιούμε στο μούλτι)

Οδηγίες

1.
Για τα muffins:
Αρχικά παίρνουμε δύο μπολ, στο ένα βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά και στο άλλο τα υγρά.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε και ανακατεύουμε με τη βοήθεια του σύρματος.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ένα ταψί με δώδεκα θήκες για muffin ή τις βουτυρώνουμε και τις αλευρώνουμε ή τοποθετούμε χάρτινες θήκες γεμίζοντάς τες μέχρι τα ¾.
Ολοκληρωμένο
4.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφαιρούμε από το φούρνο και περιμένουμε 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα βγάζουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
7.
Για το frosting:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 10 λεπτά μόνο του το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
8.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
Ολοκληρωμένο
10.
Στο ένα ρίχνουμε το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής και στο άλλο το πράσινο.
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
12.
Παίρνουμε δύο σακούλες ζαχαροπλαστικής για κορνέ και τις γεμίζουμε με τα δύο μείγματα.
Ολοκληρωμένο
13.
Έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
14.
Για τις σοκολατένιες φιγούρες:
Παίρνουμε μία λαδόκολλα, κόβουμε σε ένα δίσκο και τον διπλώνουμε μέχρι να φτιάξουμε έναν κώνο, να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα μικρό κορνέ μιας χρήσης.
Ολοκληρωμένο
15.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε μέσα στον κώνο.
Ολοκληρωμένο
16.
Απλώνουμε μία άλλη λαδόκολλα σε ένα ταψί και εκεί κάνουμε το σχήμα της αράχνης και τον ιστό της με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
17.
Περιμένουμε να στεγνώσουν οι φιγούρες μας μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
18.
Για τα ματάκια:
Χρησιμοποιούμε την λευκή και μαύρη ζαχαρόπαστα.
Ολοκληρωμένο
19.
Πλάθουμε σε μεγάλα άσπρα μπαλάκια και σε μικρά μαύρα.
Ολοκληρωμένο
20.
Τοποθετούμε στα άσπρα μπαλάκια τα μαύρα και πιέζουμε ελαφρά.
Ολοκληρωμένο
21.
Συναρμολόγηση:
Αφού έχουν κρυώσει τα muffins ξεκινάμε τη διακόσμηση.
Ολοκληρωμένο
22.
Σε μερικά βάζουμε το πορτοκαλί frosting και στα άλλα το πράσινο.
Ολοκληρωμένο
23.
Γαρνίρουμε με τις σοκολατένιες φιγούρες και τα υπόλοιπα τα πασπαλίζουμε με τρούφα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Γαρνίρουμε με τις σοκολατένιες φιγούρες και τα υπόλοιπα τα πασπαλίζουμε με τρούφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *