No products in the cart.
Παγωμένα γλυκίσματα
Ξυλάκι μπανάνα:
Γρήγορα και εύκολα έχουμε το πιο νόστιμο παγωμένο γλύκισμα. Παίρνουμε όσες μπανάνες χρειαζόμαστε και τις κόβουμε στη μέση. Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Τις αφαιρούμε από την κατάψυξη και τους τοποθετούμε στικ ξυλάκια. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα μέχρι να παγώσουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί 500 γρ. κουβερτούρα με μία πρέζα αλάτι και 1 κ.γ. σπορέλαιο. Αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα ψηλό ποτήρι. Βγάζουμε τα στικ μπανάνας από την κατάψυξη, τα βουτάμε στη σοκολάτα και αν θέλουμε σε αυτό το σημείο τα περνάμε από τριμμένο μπισκότο ή ξηρό καρπό ή χρωματιστή τρούφα. Η σοκολάτα παγώνει γρήγορα και απολαμβάνουμε. Διατηρούμε τα ξυλάκια στην κατάψυξη.
Σημείωση: Μπορούμε να κόψουμε σε ροδέλες τη μπανάνα, να πάρουμε μία ροδέλα, να την αλείψουμε με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, την κλείνουμε με μία άλλη ροδέλα μπανάνας και τις βουτάμε στη σοκολάτα. Έτσι έχουμε παγωμένες μπουκιές σαν σοκολατάκια!
Γρανίτες φράουλας:
Παίρνουμε 500 γρ. φράουλες και μία μπανάνα. Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε ροδέλες μαζί με τις μπανάνες. Παίρνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα φρούτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ βάζοντας χυμό μισού lime και 3 κ.σ. σιρόπι φράουλας. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν τα φρούτα. Σε αυτό το σημείο έχουμε έτοιμο ένα σορμπέ όπου τρώγεται αμέσως σε μπολάκι. Αν θέλουμε όμως γεμίζουμε ισόποσα θήκες για γρανίτες με το μείγμα των φρούτων. Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Για να ξεφορμάρουμε τις γρανίτες, τις βουτάμε σε καυτό νερό και είναι έτοιμες!
Παγωτό σαντουιτσάκι:
- 1 συσκευασία φυτική κρέμα για σαντιγί
- 500 γρ. φρέσκια φυτική κρέμα ψυγείου
- ¾ ζαχαρούχο γάλα
- 3 βανιλέτες
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 100 γρ. σοκολατένια δημητριακά ρυζιού
- Μπισκότα τύπου πτι μπερ
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη φυτική κρέμα από τη συσκευασία και τις βανιλέτες. Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την φρέσκια φυτική κρέμα ψυγείου. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να διογκωθεί το μείγμα και τέλος ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με τα σοκολατένια δημητριακά ρυζιού. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και τοποθετούμε τα μπισκότα στη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να έχουμε την πρώτη στρώση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα και έπειτα ολοκληρώνουμε με τη στρώση μπισκότων. Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Ξυλάκια frozen yogurt με φρούτα:
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. κρέμα τυρί
- 100 γρ. μέλι
- 3 βανιλέτες
- Μούρα, φράουλες, ανανά σε κομματάκια ή οποιοδήποτα άλλο φρούτο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα τυριού, το μέλι και τις βανιλέτες. Μοιράζουμε το γιαούρτι σε θήκες για παγωτό μέχρι τη μέση και μετά βάζουμε λίγα φρούτα. Γεμίζουμε με το υπόλοιπο γιαούρτι μέχρι επάνω και τοποθετούμε τις θήκες για παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αφήστε μια απάντηση