Burrata Pesto Sandwich

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 μπαγκέτα κομμένη στα 4
2 μπάλες φρέσκες μοτσαρέλα burrata
200 γρ. ντοματίνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Pesto βασιλικού:
1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό πλυμένο
3 σκελίδες σκόρδο
80 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. παρμεζάνα
80 γρ. κουκουνάρι
πιπέρι

Οδηγίες

1.
Ντοματίνια:
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα ντοματίνια αφού πρώτα τα πλύνουμε, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
2.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σάλτσα pesto:
Στο μπλέντερ ή στο γουδί τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσα και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία δεμένη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
4.
Σύνθεση:
Παίρνουμε τα κομμάτια μπαγκέτας και τα κόβουμε εγκάρσια.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ζεσταίνουμε και εκεί τοποθετούμε το κάθε κομμάτι μπαγκέτας από την πλευρά της ψίχας και το καψαλίζουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε την μπαγκέτα, την αλείφουμε με την σάλτσα pesto, βάζουμε κομμάτι της μοτσαρέλας burrata και από πάνω ψητά ντοματίνια με λίγο λαδάκι από όπου ψήθηκαν.
Ολοκληρωμένο
7.
Κλείνουμε το σάντουιτς και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο