Σοκολατένια βασιλόπιτα με λικέρ κρέμα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
170 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κομμάτια
120 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
80 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. ζάχαρη
3 βανιλέτες
60 γρ. κακάο κοσκινισμένο
170 γρ. λικέρ κρέμα (τύπου Bailys)
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. καβουρδισμένο και αλεσμένο αμύγδαλο
0.5 κ.γ. αλάτι
0.5 κ.γ. μαγειρική σόδα
Υλικά για το γλάσο
150 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
5 κ.σ. γάλα

Οδηγίες

1.
Για το κέικ:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, την κουβερτούρα, την άχνη ζάχαρη, την ζάχαρη, τις βανιλέτες, το κακάο και το λικέρ κρέμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση και περιμένουμε να λιώσει η κουβερτούρα μαζί με τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν λιώσει το μείγμα μας το αφήνουμε στην άκρη να χλιάνει.
Ολοκληρωμένο
5.
Στο σοκολατένιο μείγμα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά και τα ενσωματώνουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη.
Ολοκληρωμένο
6.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αμύγδαλο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι και εκεί μέσα ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Με τον αυγοδάρτη αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά χωρίς να υπάρχουν σβόλοι από το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ. την βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το φλουρί μέσα στο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 με 35 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
14.
Για το γλάσο:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε μαζί με τη βανίλια και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
15.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 3 λεπτά το τυρί να αφράτεψει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
16.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
17.
Αν μας βγει πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα, αν μας βγει αραιό προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
18.
Το γλάσο μας θέλουμε να στέκεται και όχι να είναι πολύ ρευστό. Καλύπτουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας και είμαστε έτοιμοι για το κόψιμο! Καλή χρονιά σε όλους γεμάτη αγάπη, αγάπη, αγάπη αληθινή!!!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε παραλείπουμε το γλάσο και αχνίζουμε απλά στην βασιλόπιτα ή στολίζουμε με ζαχαρόπαστα. Επίσης για τον σχηματισμό του νέου έτους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς ή σπόρους ροδιού ή σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα λιωμένη σε ένα κορνέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *