Vegan σοκολατάκια με χουρμάδες και φουντούκια (χωρίς ζάχαρη)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
160 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
100 γρ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι κομμένοι σε κομματάκια
40 γρ. καρύδα
2 κ.σ. κακάο
70 γρ. κουβερτούρα λιωμένη 70% κακάο ή σοκολάτα με στέβια
1 κ.γ. σπορέλαιο
Μία πρέζα αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη:
180 γρ. κουβερτούρα λιωμένη 70% κακάο ή σοκολάτα με στέβια
1 κ.γ. σπορέλαιο
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Στο μπλέντερ βάζουμε τα φουντούκια.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα χτυπάμε καλά μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους.Στη συνέχεια προσθέτουμε τους χουρμάδες.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα αλέθουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα, προσθέτουμε την καρύδα με το κακάο.
Ολοκληρωμένο
5.
Ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το σπορέλαιο και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
6.
Αλέθουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν πάστα.
Ολοκληρωμένο
7.
Σταματάμε το χτύπημα.
Ολοκληρωμένο
8.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα, πλάθουμε σε μπαλίτσες, σοκολατάκια, τα απλώνουμε σε μία πιατέλα αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε την πιατέλα με τα σοκολατάκια στο ψυγείο για μία ώρα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το σπορέλαιο και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
10.
Βγάζουμε τα σοκολατάκια από το ψυγείο και ένα ένα τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα βάζουμε ένα ένα σε μία λαδόκολλα και πασπαλίζουμε αμέσως με φουντούκι ή φυστίκι ή καρύδα.
Ολοκληρωμένο
12.
Αν θέλουμε καθώς τα στραγγίζουμε από την κουβερτούρα τα κυλάμε σε ολόκληρα σε ότι θέλουμε (φουντούκι κλπ) και μετά τα βάζουμε στη λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
13.
Τοποθετούμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με δαμάσκηνα όπως επίσης να χρησιμοποιήσουμε άλλου είδους ξηρούς καρπούς όπως καρύδα, αμύγδαλα, φυστίκια, κάσιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *