No products in the cart.
Βέλγικες βάφλες
εύκολο
6-8
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
| 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
| 15 γρ. άχνη ζάχαρη | |
| 2 βανιλέτες | |
| 110 γρ. γάλα | |
| 1 αυγό | |
| 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, τις βανιλέτες, το γάλα και το αυγό.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια ρίχνουμε κομματάκι κομματάκι το βούτυρο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη τον κάδο το μίξερ που έχει μέσα την ζύμη και ξεκουράζουμε για 1 1/2 ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε μία βαφλιέρα, αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
6.
Κλείνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι βάφλες.
Ολοκληρωμένο
7.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμες οι βάφλες τις γαρνίρουμε με ότι θέλουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο και να την έχουμε πάντα έτοιμη! Διατηρείται μέσα στο ψυγείο για 3 μέρες!

