Μαρμελάδα σύκο με δαμάσκηνο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
700 γρ. σύκα (σφιχτά αλλά γινωμένα και πλυμένα)
300 γρ. δαμάσκηνα (πλυμένα)
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
3 καρφάκια γαρύφαλλο
2 φύλλα αρμπαρόριζας
Φλούδα από ένα λεμόνι
τούλι
Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε τα σύκα, κόβουμε ελαφρώς το κοτσάνι και αφαιρούμε όσο μπορούμε τη φλούδα.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε σε μία βαθιά, φαρδιά με χοντρό πάτο κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
3.
Αφαιρούμε από τα δαμάσκηνα το κουκούτσι, τα κόβουμε στα 4 και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Μέσα στο τούλι βάζουμε το γαρύφαλλο, την αρμπαρόριζα και τη φλούδα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Στην κατσαρόλα με τα σύκα και τα δαμάσκηνα βάζουμε τη ζάχαρη και το τούλι με τα μυρωδικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα μέχρι τα φρούτα να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή ένταση και ξεκινούμε το βράσιμο.
Ολοκληρωμένο
8.
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Μετά τα 5 λεπτά αφαιρούμε το τούλι για να μην δώσουν έντονο άρωμα τα μυρωδικά.
Ολοκληρωμένο
10.
Ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα γιατί πιάνει εύκολα η μαρμελάδα.
Ολοκληρωμένο
11.
Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει.
Ολοκληρωμένο
12.
Δοκιμάζουμε στη ράχη της κουτάλας λίγη από την μαρμελάδα και αν μένει μία στρώση είναι έτοιμη.
Ολοκληρωμένο
13.
Σε αυτό το σημείο αν δε θέλουμε κομμάτια φρούτα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός.
Ολοκληρωμένο
14.
Την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσουν τελείως τότε τα μεταφέρουμε στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό σημείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ποσότητα των δαμάσκηνων είτε με σύκα είτε με βανίλιες είτε μύρτιλα είτε με μήλα είτε με αχλάδια. Επίσης, αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα στη μαρμελάδα μπορούμε να αφήσουμε τα σύκα με τη φλούδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *