No products in the cart.
Cookies μελιού με βρόμη
εύκολο
20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. νιφάδες βρόμης (η μισή ποσότητα αλεσμένη στο μπλέντερ) | |
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή ξηροί καρποί | |
50 γρ. σταφίδες | |
1 ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη | |
100 γρ. μέλι | |
20 γρ. σπορέλαιο | |
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του (ένα μικρό πορτοκάλι) | |
2 βανίλιες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
1 κ.γ. μαγειρική σόδα | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. κανέλα |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ολοκληρωμένο
2.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Ολοκληρωμένο
3.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα, τα απλώνουμε ελαφρώς με την ράχη του κουταλιού αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ολοκληρωμένο
4.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
6.
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για μικρό μέγεθος των cookies ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά, για μεσαίο μέγεθος 15 λεπτά και για μεγάλο μέγεθος 20 λεπτά. Μπορούμε αν θέλουμε να μη βάλουμε την κουβερτούρα και τις σταφίδες, αφήνοντάς τα απλά μπισκότα βρόμης με μέλι. Δεν προσθέτουμε κάτι παραπάνω γιατί δε χαλάει η σύστασή τους.
Αφήστε μια απάντηση