No products in the cart.
Γλυκό του κουταλιού καρότο
εύκολο
500 γρ.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό καρότα | |
1 κιλό ζάχαρη | |
1 φλ. τσαγιού νερό | |
1 στικ βανίλιας ή 3 κάψουλες βανιλλίνης | |
2 κ.γ. ξινό | |
Χυμός από 1 λεμόνι | |
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα | |
50 γρ αμύγδαλα |
Οδηγίες
1.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ή τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ολοκληρωμένο
2.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και όταν πάρει βράσει ρίχνουμε μέσα το καρότο και βράζουμε για 3 λεπτά και στην συνέχεια το ρίχνουνε σ ένα σουρωτήρι και τα αφήνουνε να στραγγίζουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και βράζουμε το σιρόπι όταν αρχίσει να δένει ρίχνουμε το καρότα και βράζουνε για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό για όλο το βράδυ.
Ολοκληρωμένο
5.
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
6.
Λίγο πριν δέσει ρίχνουμε τ᾿ αμύγδαλα, τα αρωματικά που θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 5' λεπτά περίπου, μέχρι να σταματήσει ο βρασμός και να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Ολοκληρωμένο
8.
Αποστειρώνουμε τα βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100οC κελσίου.
Ολοκληρωμένο
9.
Τέλος βάζουμε το γλυκό στα αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση