Μερέντα (vegan) χωρίς ζάχαρη

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
5 κ.σ. άγλυκο κακάο
2 φλιτζ. φουντούκια
3 κ.σ. λάδι καρύδας ή σπορέλαιο
0.5 φλιτζ. γάλα σόγιας
2/3 φλιτζ. μέλι
Εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλέτα
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
2.
Απλώνουμε τα 2 φλιτζάνια φουντούκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα καβουρδίζουμε για 12-15 λεπτά, ή μέχρι να είναι ελαφρώς καφέ.
Ολοκληρωμένο
3.
Αφαιρούμε τα φουντούκια από το φούρνο.
Ολοκληρωμένο
4.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
5.
Χτυπάμε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν κρέμα/ αλοιφή.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και συνεχίζουμε το άλεσμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ, χρησιμοποιώντας μόνο το μισό του γάλακτος σόγιας.
Ολοκληρωμένο
8.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ολοκληρωμένο
9.
Αν τα αποτέλεσμα είναι παχύρρευστο, προσθέτουμε λίγο περισσότερο από το υπόλοιπο γάλα σόγιας.
Ολοκληρωμένο
10.
Η μερέντα αποθηκεύεται σε αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *