Γρήγορα Flatbread με μοτσαρέλα και λιαστή ντομάτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
180 γρ. γιαούρτι
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Γέμιση:
6 κ.σ ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
170 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
150 γρ. κρέμα τυρί
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Οδηγίες

1.
Με την παλάμη μας ή με έναν πλάστη ανοίγουμε σε στρόγγυλο πιτάκι την κάθε ζύμη.
Ολοκληρωμένο
2.
Ζύμη:
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το γιαούρτι με το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Το πλάθουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
4.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε το κάθε πιτάκι και το γεμίζουμε με 1 ή 2 γεμάτες κουταλιές τις σούπας από την γέμιση. Με προσοχή κλείνουμε τις άκρες ώστε να εγκλωβιστεί η γέμιση μέσα και πατάμε με την παλάμη μας ώστε να απλωθεί το ψωμάκι-πιτάκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα πιτάκια.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε ελαφρώς και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
Ολοκληρωμένο
9.
Βάζουμε τα πιτάκια λίγα λίγα κάθε φορά και τα ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα πιτάκια, παίρνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε μία λαδόκολλα και τα απλώνουμε εκεί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά ώστε να ψηθεί σωστά η ζύμη από το κάθε πιτάκι.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμες τα σερβίρουμε ζεστά ζεστά!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Την συγκεκριμένη ζύμη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και ως βάση για πίτσα!