Brookies

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Για το brownie:
4 αυγά
60 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
130 γρ. κουβερτούρα
2 βανιλέτες
40 γρ. αλεύρι
Ζύμη για cookies:
150 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι μαλακό)
2 βανιλέτες
1 αυγό
230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1.
Για το brownie:
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, τις βανιλές και τα αυγά. Τα χτυπάμε για 2 λεπτά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει ελαφρώς το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Παράλληλα, γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι το 1/3 της και την βάζουμε να βράσει. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω στην κατσαρολίτσα λιώνοντας το μείγμα σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν λιώσει η κουβερτούρα την ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα. Όταν ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε πρώτα και το ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα, στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Για τη ζύμη Cookies:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανιλέτες και ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά με το σύρμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με τις σταγόνες σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ το μείγμα και παίρνουμε την φόρμα από τον φούρνο με το μισοψημένο brownie και καλύπτουμε την επιφάνεια με κομμάτια ζύμης από τα cookies.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε ξανά στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το brookies από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο