Αφράτο κέικ μήλου

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
2 βανιλέτες
80 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. σπορέλαιο
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.5 κ.γ. κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη ή στο μπλέντερ
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες

1.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα με το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και στο τέλος προσθέτουμε τα μήλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα ή ένα παραλληλόγραμμο ταψί.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα το ψήσιμο του κέικ.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα και μετά ακουμπάμε το κέικ σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για μήλο μπορούμε να προσθέσουμε αχλάδι. Επίσης, για να μη λερώσουμε το ταψί του κέικ μπορούμε να στρώσουμε μία λαδόκολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *