No products in the cart.
Ανάμεικτο τουρσί
πολύ εύκολο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κουνουπίδι | |
4 καρότα | |
3 πιπεριές φλωρίνης | |
1 πιπεριά κίτρινη | |
1 κρεμμύδι | |
5 σκελίδες σκόρδο | |
3 κλωνάρια σέλερυ | |
1 λίτρο νερό | |
100 γρ. χοντρό αλάτι | |
50 γρ. ζάχαρη | |
100 ml ξύδι | |
Κόκκους πιπεριού | |
Μπούκοβο γλυκό ή καυτερό | |
2 πράσινες πιπεριές καυτερές (προαιρετιά) | |
Ελαιόλαδο | |
Βάζα |
Οδηγίες
1.
Πλένουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες αφού βγάλουμε τα σπόρια, το καρότο σε ροδέλες, το σκόρδο σε φετάκια και το σέλερυ σε χοντρές λωρίδες ή κύβους.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό μόλις πάρει βράσει το νερό ρίχνουμε τα λαχανικά και βράζουμε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, αλάτι, ξύδι, κόκκους πιπεριού , ζάχαρη και μπούκοβο και βράζουμε για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφήνουμε την άλμη να κρυώσει. Αποστειρώνουμε τα βάζα βάζοντας τα στον φούρνο στους 100 οC.
Ολοκληρωμένο
6.
Γεμίζουμε τα βάζα με τα λαχανικά, τις καυτερές πιπεριές, τα μπαχαρικά, το σκόρδο προσθέτουμε την άλμη και λίγο ελαιόλαδο μέχρι το καπάκι και κλείνουμε εντελώς ερμητικά. Αποθηκεύουμε τα βάζα σε σκιερό μέρος και τα αφήνουμε για 15 μέρες. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο για μια βδομάδα.
Ολοκληρωμένο