Σιρόπι ροδιού (γρεναδίνη)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
600 γρ. καθαρισμένα ρόδια
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
3 φύλλα αρμπαρόριζας
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1.
Για να καθαρίσουμε τα ρόδια, τα χαράσσουμε με ένα μυτερό μαχαίρι, όπως ακριβώς καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι.
Ολοκληρωμένο
2.
Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και τη μεμβράνη που βρίσκονται γύρω από τα σπόρια.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα καθαρισμένα ρόδια, τη ζάχαρη και το νερό.
Ολοκληρωμένο
4.
Με το που πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε διαρκώς. Τραβάμε στην άκρη την κατσαρόλα και περιμένουμε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια τα περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι (συλλέγοντας τον χυμό σε μία άλλη κατσαρολίτσα) και πιέζουμε με την κουτάλα να βγουν όλοι οι χυμοί.
Ολοκληρωμένο
7.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα με τον καθαρό πλέον χυμό ροδιού στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, περιμένουμε να πάρει μία βράση και στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό.
Ολοκληρωμένο
8.
Περιμένουμε να δέσει το σιρόπι για 10 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
9.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Χρήσεις: 1. Μπορούμε με το σιρόπι να φτιάξουμε λικέρ βάζοντας 1 μέρος σιρόπι με 3 μέρη βότκα (ή ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) . Αφήνουμε για 10 μέρες και είναι έτοιμο! 2. Το σιρόπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως dressing σε σαλάτας, σε γλασάρισμα ψητών κρεάτων, cocktails, αναψυκτικά βάζοντας σόδα (με το σιρόπι) και φυσικά σε γλυκά (μέσα σε μείγμα για cake ή pancakes, βάφλες, κρέπες κλπ) ή μέσα σε σαντιγί ή γιαούρτι! Τέλος, λειτουργεί ως φυσική χρωστική ουσία προσφέροντας το κόκκινο χρώμα του στις διάφορες παρασκευές μας!