Ανοιχτή μηλόπιτα με κρέμα αμυγδάλου

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανιλέτες
150 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα πολύ καλά
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Υλικά για τη ζύμη:
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Μία πρέζα αλάτι
2 βανιλέτες
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

1.
Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
3.
Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο.
Ολοκληρωμένο
4.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Ολοκληρωμένο
6.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Για τη ζύμη:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
9.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αυγό.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε χαμηλή ένταση ενσωματώνουμε τα υλικά για 1 λεπτό μέχρι να πάρουμε μία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
11.
Παίρνουμε τη ζύμη, τη σχηματίζουμε σε μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε μία ταρτιέρα 20 ή 22 εκ. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
13.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε στρόγγυλο σχήμα.
Ολοκληρωμένο
14.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και ακουμπάμε καλά τα πλαϊνά της.
Ολοκληρωμένο
15.
Βγάζουμε την αμυγδαλόκρεμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι την στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια πάνω στη ζύμη της ταρτιέρας.
Ολοκληρωμένο
16.
Έπειτα απλώνουμε τα μήλα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα περίπου.
Ολοκληρωμένο
17.
Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε την αμυγδαλόκρεμα και να κάνουμε μία τάρτα μήλου. Απλά τοποθετούμε τα μήλα πάνω στη ζύμη, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, βούτυρο και κανέλα και ψήνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *