No products in the cart.
Cookies κανέλας
εύκολο
25
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
2 κ.γ. κρεμόριο | |
1 κ.γ. μπέικιν σόδα | |
1 ½ κ.σ. κανέλα | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
3 βανιλέτες | |
170 γρ. ζάχαρη | |
1 αυγό |
Υλικά για την επικάλυψη:
100 γρ. ζάχαρη καστανή ή άσπρη | |
1 κ.γ. κανέλα |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κρεμόριο, την μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τις βανιλέτες και τη ζάχαρη. τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε το αυγό, χτυπάμε για ένα 1 και μετά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε από τη ζυμη κομμάτια σε σχήμα καρυδιού και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα βουτάμε στην κανελοζάχαρη, μετά τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε με μία λαδόκολλα και τα πατάμε πολύ ελαφριά με την παλάμη μας.
Ολοκληρωμένο
7.
Τελειώνουμε με τη ζύμη και ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 10 με 13 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε κρεμόριο τότε δεν βάζουμε ούτε τη μαγειρική σοδά και το αντιθιστούμε με 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
Αφήστε μια απάντηση