Κεκάκια bundt με πουρέ μήλου

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια (2 μεγάλα)
30 γρ. νερό
Υλικά για τα κεκάκια:
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
150 γρ. ζάχαρη
2 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
2 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Κρύος πουρές μήλου
180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Οδηγίες

1.
Πουρέ μήλου:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τα κομμένα μήλα.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μέτρια προς χαμηλή ένταση βράζουμε για 15 με 20 λεπτά ανακατεύοντας που και που με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Για τα κεκάκια:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε τον πουρέ μήλου, ενσωματώνουμε για 1 λεπτό και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο.
Ολοκληρωμένο
8.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και το μείγμα είναι έτοιμο.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε ένα ταψάκι με θήκες για ατομικά κεκάκια bundt, τα βουτυρώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα ¾.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 με 25 λεπτά δοκιμάζοντας το ψήσιμό τους με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους και μετά τα ξεφορμάρουμε ακουμπώντας τα σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
12.
Τρόποι σερβιρίσματος:
Σερβίρουμε είτε με άχνη ζάχαρη είτε με γλάσο άχνη ζάχαρη και νερό είτε με ένα σοκολατένιο γλάσο είτε χτυπώντας σαντιγί/ ή χρησιμοποιούμε κομπόστα μήλου και γεμίζουμε τις τρύπες από τα κεκάκια!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Αν δεν έχουμε θήκες για κεκάκια bundt τότε χρησιμοποιούμε τις κανονικές για cupcake είτε φτιάχνουμε ένα μεγάλο κέικ αλλάζοντας τους χρόνους ψησίματος (50 λεπτά περίπου). Επίσης, μπορούμε στο μείγμα του κέικ να προσθέσουμε μία πρέζα μοσχοκάρυδο και 1/3 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο για περισσότερη ένταση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *