Μπισκότα δίχρωμα με σοκολάτα – βανίλια (βουτήματα)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη
1 βανιλέτα
Μία πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
Ζύμη βανίλιας:
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη
2 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη σοκολάτας:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε τον κρόκο, χτυπάμε για 1 λεπτό και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
5.
Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε διάφανη μεμβράνη και εκεί απλώνουμε τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
6.
Την ανοίγουμε λίγο να της δώσουμε ορθογώνιο σχήμα, την τυλίγουμε με την μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-45 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.
Ολοκληρωμένο
7.
Για τη ζύμη βανίλιας:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Προσθέτουμε τον κρόκο, χτυπάμε για 1 λεπτό και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
10.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
11.
Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε διάφανη μεμβράνη και εκεί απλώνουμε τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
12.
Την ανοίγουμε λίγο να της δώσουμε ορθογώνιο σχήμα, την τυλίγουμε με την μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-45 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.
Ολοκληρωμένο
13.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε τις δύο ζύμες από το ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
14.
Αν είναι αρκετά σφιχτές τις αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
15.
Στον πάγκο εργασία στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
16.
Βάζουμε τη ζύμη σοκολάτας, την πασπαλίζουμε λίγο με αλεύρι και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα, 20Χ30 περίπου.
Ολοκληρωμένο
17.
Παίρνουμε την λαδόκολλα που έχουμε ανοίξει τη ζύμη της βανίλιας και την απλώνουμε προσεκτικά πάνω στη ζύμη της σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
18.
Αφού τώρα έχουμε τη μία ζύμη πάνω στην άλλη, προσεκτικά τυλίγουμε σε ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά στην άλλη.
Ολοκληρωμένο
19.
Τυλίγουμε το ρολό στην λαδόκολλα, του δίνουμε ομοιόμορφο σχέδιο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
Ολοκληρωμένο
20.
Όταν είναι έτοιμο, ανοίγουμε το ρολό προσεκτικά και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μπισκότα πάχους 4 εκ. περίπου. στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, ακουμπάμε τα μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
21.
Όταν είναι έτοιμα, τα απλώνουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρούμε σε κουτί μεταλλικό ή γυάλινο που κλείνει αεροστεγώς.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ο κάθε φούρνος είναι ξεχωριστός. Οπότε αν δούμε πως τα μπισκότα παίρνουν χρώμα πολύ νωρίς κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, απλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο πάνω από τα μπισκότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *