No products in the cart.
Cinnamon rolls (ρολά κανέλας)
μέτριο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
240 γρ. γάλα χλιαρό | |
100 γρ. ζάχαρη | |
1 φακελάκι μαγιά | |
2 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος | |
90 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό | |
3 βανιλέτες | |
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 κ.γ. αλάτι | |
1 κ.γ. κανέλα |
Υλικά για την γέμιση
200 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη | |
2 κ.γ. κανέλα | |
80 γρ. λιωμένο βούτυρο που έχει κρυώσει |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με 1 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και το φακελάκι μαγιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου στο μίξερ και ανακατεύουμε το μείγμα για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα.
Ζυμώνουμε το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να μαζεύεται η ζύμη σε μπάλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσοχή, η ζύμη μετά το πέρας της ώρας.Θα φαίνεται σαν να μη μαζεύει. Μην ανησυχείτε έτσι πρέπει να είναι.
Ολοκληρωμένο
8.
Βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας και μαζεύουμε τη ζύμη από τον κάδο, την ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας για 2 λεπτά και μετά την ακουμπάμε στον κάδο αφού πρώτα τον λαδώσουμε ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
9.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και πετσέτα.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
11.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν η ζύμη φουσκώσει, την πιάνουμε με τα χέρια μας, την ζυμώνουμε για 1 λεπτό και την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.
Ολοκληρωμένο
13.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο της γέμισης χωρίς να πάει στις πλευρές γιατί θα ξεχειλίσει και απλώνουμε το μείγμα ζάχαρης/κανέλας παντού.
Ολοκληρωμένο
14.
Ρολάρουμε τη ζύμη από την μεγαλύτερη πλευρά και δημιουργούμε ένα μακρόστενο ρολό.
Ολοκληρωμένο
15.
Κόβουμε σε ροδέλες με πάχος 2 δαχτύλων και προκύπτουν ανάλογα με το μέγεθος 12 ρολά.
Ολοκληρωμένο
16.
Παίρνουμε ένα βαθύ μακρόστενο ή στρόγγυλο ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε λαδόκολλα και εκεί απλώνουμε τα ρολά κανέλα.
Ολοκληρωμένο
17.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσουν.
Ολοκληρωμένο
18.
Όταν είναι έτοιμα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
19.
Όταν ψηθούν τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
20.
Αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με μία γκανάς λευκής ή κανονικής σοκολάτας ή άχνη ζάχαρη ή τα αφήνουμε έτσι.
Ολοκληρωμένο
21.
Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για να τα έχουμε πάντα φρέσκα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Προσοχή δεν βάζουμε παραπάνω αλεύρι γιατί όταν τα ρολά κανέλας κρυώσουν θα είναι σαν ψωμί και όχι αέρινα. Επίσης, μπορούμε να τα γυαλίσουμε όταν τα βγάλουμε από φούρνο με μαρμελάδα βερίκοκο. Στη γέμιση μπορούμε να πασπαλίσουμε μερικές σταφίδες. Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού.
Αφήστε μια απάντηση