Κασερόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 αυγό για το άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση:
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι
400 γρ. γάλα
1 αυγό
500 γρ. κασέρι τριμμένο
Πιπέρι

Οδηγίες

1.
Ξεκινάμε με τη γέμιση.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε διαρκώς για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν εμφανιστούν φουσκάλες αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να μην «κόψει», βάζουμε το κασέρι με το πιπέρι και ενσωματώνουμε τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε ένα ταψί 35Χ40, το λαδώνουμε και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
Ολοκληρωμένο
8.
Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση, την σκορπίζουμε παντού και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ολοκληρωμένο
9.
Ενώνουμε τις άκρες γυρίζοντάς τες προς τα έξω, χαράσσουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι την επιφάνεια σε κομμάτια, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε την κασερόπιτα στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφαιρούμε από τον φούρνο την πίτα, περιμένουμε να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε τον διακόπτη στην κάτω αντίσταση με αέρα για να βγει πιο τραγανό το κάτω μέρος της πίτα. Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κασέρι με οποιοδήποτε άλλο μαστιχωτό τυρί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *