Αποξηραμένες φράουλες

Εκτέλεση

Παίρνουμε ½ κιλό φράουλες ή όσο επιθυμούμε και τις κόβουμε σε φέτες μεσαίου μεγέθους. Αν τις κόψουμε πολύ λεπτές θα χάσουν τη γεύση τους. Τις μαρινάρουμε για 3 ώρες με 2 κ.σ. υγρή βανίλια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 80 βαθμούς κελσίου. Τις στραγγίζουμε καλά και τις απλώνουμε σε μία σχάρα. Αν δεν είναι εφικτό τότε απλά στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί αραδιάζουμε τα φετάκια φράουλας. Ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά της φράουλας περίπου 2 με 2 ½ ώρες. Όταν είναι έτοιμες περιμένουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί που είναι ερμητικά κλειστό. Την αποξηραμένη φράουλα την χρησιμοποιούμε στα δημητριακά, στην παρασκευή μπάρας δημητριακών, στο γαρνίρισμα μιας τούρτας ή ότι άλλο επιθυμούμε.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...