Ομελέτα με φέτα και γραβιέρα Σαμοθράκης

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
5 αυγά
5 κ.σ. σόδα αναψυκτικό
0.33 φλιτζ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τυροκομείου Παπανικολάου
100 γρ. γραβιέρα τυροκομείου Παπανικολάου
4 φέτες καπνιστή μπριζόλα σε κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1.
Σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σόδα, το γάλα, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα την αναποδογυρίζουμε και προσθέτουμε τα τυριά του τυροκομείου Παπανικολάου Σαμοθράκης μαζί με την καπνιστή μπριζόλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με καψαλισμένο ψωμί.
Ολοκληρωμένο
7.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα καλύτερα τηγάνια για ομελέτα είναι αυτά που διαχέουν ταυτόχρονα και ομοιόμορφα τη θερμότητα παντού (π.χ. μαντεμένια) Λίγο γάλα κάνει την ομελέτα πιο ανάλαφρη. Η προσθήκη της σόδας (αναψυκτικού) ή του ανθρακούχου νερού βοηθάει στο να αφρατέψει η ομελέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *