Αποξηραμένες σταφίδες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κιλά σταφύλια χωρίς κουκούτσια (σουλτανίνες)
3 κ.σ. στάχτη
Ελαιόλαδο
Νερό
Τούλι
Σχάρα

Οδηγίες

1.
Ξεπλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια βάζοντάς τα σε μια λεκάνη με το τσαμπί και αλλάζουμε 3 φορές το νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τις 3 κ.σ. στάχτη και βράζουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και στην συνέχεια βουτάμε τα σταφύλια 1 με 2 φορές στο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Στην συνέχεια τα μεταφέρουμε στον ήλιο, τα σκεπάζουμε με ένα τούλι και τα αφήνουμε 15-20 μέρες.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν αποξηραθούν τις αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.
Ολοκληρωμένο