Αράβικες πίτες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. νερό
3 γρ. αλάτι
10 γρ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να έχει την υφή πλαστελίνης.
Ολοκληρωμένο
2.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. έπειτα παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε σε φύλλο με έναν πλάστη αλευρώνοντας κάθε φορά.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε το κάθε φύλλο τινάζοντάς το κάθε φορά από τα περιττά άλευρα πάνω στο τηγάνι.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν αρχίζει να φουσκώνει το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Έτσι συνεχίζουμε με το κάθε φύλλο.
Ολοκληρωμένο

2 Comments

  • Dina Douvi

    Γίνονται υπέροχα.
    Μια ερώτηση, αν δεν θέλω να ψήσω όλο το ζυμάρι, πώς μπορώ να το διατηρήσω, μέχρι την επόμενη μέρα, π.χ;

  • vicky

    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή. Μπορείτε να καλύψετε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα προχωράτε κανονικά με τα βήματα της συνταγής. Καλή σας επιτυχία και περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *