Πίτσα με μοτσαρέλα, προσούτο και ρόκα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. αλεύρι σκληρό
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
300 γρ. νερό χλιαρό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για την σάλτσα
200 γρ. χυμό ντομάτας
50 γρ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
0.5 κ.γ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1.
Ζύμη:
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και περιμένουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
4.
Σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσα όλα μαζί και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Σύνθεση:
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 30 εκ. ή το ταψί του φούρνου, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
6.
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας.
Ολοκληρωμένο
7.
Την ανοίγουμε σε φύλλο με έναν πλάστη ή με τα χέρια μας.
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί, την απλώνουμε παντού και ρίχνουμε όση σάλτσα επιθυμούμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε το ταψί με τη ζύμη στην προ τελευταία θέση του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου στην κάτω αντίσταση με αέρα για 10 με 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν ροδίσει λίγο η ζύμη, βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε τη μοτσαρέλα.
Ολοκληρωμένο
11.
Ξαναβάζουμε το ταψί μέσα στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Η πίτσα είναι έτοιμη όταν κουνήσουμε το ταψί και η πίτσα μετακινείτε.
Ολοκληρωμένο
13.
Την βγάζουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με το προσούτο και τη ρόκα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να παίξουμε με τα υλικά και να βάλουμε ότι θέλουμε. Την κάνουμε νηστίσιμη χρησιμοποιώντας φυτικά υλικά. Επίσης, αντί για τη σάλτσα μπορούμε να βάλουμε σκέτο χυμό ντομάτας συσκευασμένο ή κέτσαπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *