Κριτσίνια καρότου

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
125 γρ. καρότο τριμμένο
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. καλαμποκάλευρο
50 γρ. κρασί λευκό
50 γρ. σπορέλαιο
50 γρ. ελαιόλαδο
¾ κ.γ. αλάτι
0.5 κ.γ. ζάχαρη
0.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.25 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας.
Ολοκληρωμένο
5.
Κάνουμε ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε 25 κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
6.
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε κορδόνι.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
10.
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να έχουμε πιο τραγανή υφή, σε μία πετσέτα βάζουμε λίγο καλαμποκάλευρο μαζί με σιμιγδάλι ψιλό, το ανακατεύουμε και ρολάρουμε εκεί το κάθε κριτσίνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *