Τραχανόπιτα παραδοσιακή (χωρίς φύλλο)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. νερό
200 γρ. γάλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 αυγά
250 γρ. τραχανά ξινό
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και με το σύρμα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε τον τραχανά, το αλεύρι, την φέτα, την γραβιέρα, λίγο αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα ταψί στρόγγυλο με διάμετρο 30 εκ. ή ορθογώνιο, το λαδώνουμε και αδειάζουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, λίγο ελαιολαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *