No products in the cart.
Αρνάκι με σάλτσα verde
εύκολο
5
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 αρνίσιο «χεράκι» ή αρνίσιο μπούτι | |
5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
1 λεμόνι στυμμένο | |
Ριγάνη και θυμάρι φρέσκο | |
Αλάτι, πιπέρι |
Για τη σάλτσα verde (μυρωδικών):
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη | |
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
0.5 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα | |
2 κ.σ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες | |
2 κ.σ. νεροκάρδαμο ψιλοκομμένο | |
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη | |
1 κ.γ. κάπαρη καλά πλυμένη | |
1 κ.σ. κουκουνάρι | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα | |
1 αντζούγια | |
1 κ.γ. ξύδι | |
1 κ.σ. λεμόνι | |
4 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Λίγο αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε το «χεράκι» ή το μπούτι από το αρνί και κάνουμε μικρές τρυπίτσες ώστε να τοποθετήσουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρουμε μία δεμένη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
3.
Τοποθετούμε το αρνάκι στη γάστρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα κάνοντάς του ένα ελαφρύ μασάζ.
Ολοκληρωμένο
4.
Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 3 ώρες περίπου.
Ολοκληρωμένο
5.
Είκοσι λεπτά πριν βγάλουμε το αρνάκι παίρνουμε 3 κ.σ. από τη σάλτσα μυρωδικών, περιχύνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια από το αρνάκι.
Ολοκληρωμένο
6.
Για την σάλτσα μυρωδικών παίρνουμε ένα γουδί και τοποθετούμε όλα μας τα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Αν δεν έχουμε γουδί τότε απλά τα χτυπάμε όλα στα μπλέντερ. Προσοχή όμως δεν τα χτυπάμε πολύ ώρα για μη βγάλουν πολλά υγρά.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν το αρνάκι μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε καυτό από τον φούρνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Δεν βάζουμε στο φούρνο κρύο το αρνάκι μας όπως είναι από το ψυγείο. Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 1 ώρα ειδάλλως το κρέας θα σφίξει πολύ εύκολα με το ψήσιμο. Τα λευκά κρέατα αλατίζονται πριν το ψήσουμε σε αντίθεση με τα κόκκινα κρέατα που αλατίζονται στο τέλος του ψησίματος. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλάτι τα βοηθάει να βγάλουν το αίμα άρα και να στεγνώσουν.
Αφήστε μια απάντηση