No products in the cart.
Μοσχαρίσια ταλιάτα με Chimichurri
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
700 κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο | |
Ανθό αλατιού | |
Πιπέρι | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κλαδί φρέσκο θυμάρι | |
3 κ.σ. λευκό κρασί | |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη |
Για σάλτσα Chimichurri (σάλτσα μυρωδικών)
1 ματσάκι μαϊντανό | |
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
0.5 σκελίδα σκόρδο | |
1 κ.γ. ρίγανη | |
1 κ.γ. μουστάρδα | |
0.5 κ.γ. καυτερό ή γλυκό μπούκοβο | |
2 κ.σ. νερό | |
1 κ.γ. μέλι | |
60 γρ. ελαιόλαδο | |
3 κ. της σούπας ξύδι από κρασί | |
αλάτι και μαύρο πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κρασί και το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σπαλομπριζόλα. Την αλείφουμε καλά, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστεί.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν έρθει η ώρα να την ψήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε μία γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε πολύ καλά. Βάζουμε την μπριζόλα και την ψήνουμε για 7 λεπτά την κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα ένα μπολ, την καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και περιμένουμε 10 λεπτά ώστε να αποκτήσει όλα τα υγρά της.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα την τοποθετούμε στο ξύλο κοπής και την κόβουμε σε λωρίδες (η μέθοδος κοπής ονομάζεται ταλιάτα).
Ολοκληρωμένο
7.
Για τη σάλτσα ρίχνουμε τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και χτυπάμε καλά μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Απλώνουμε τα κομμάτια της μπριζόλας (ταλιάτα) σε ένα πιάτο και απλώνουμε από πάνω λίγη από τη σάλτσα μυρωδικών.
Ολοκληρωμένο
9.
Σερβίρουμε με μία σαλάτα από ρόκα, ντοματίνια και παρμεζάνα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Δεν αναποδογυρίζουμε συχνά την μπριζόλα γιατί χάνει υγρά και ξεραίνεται. Επίσης όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο το κρέας θα σκληρύνει. Οπότε προσέχουμε τον χρόνο ψησίματος.
Αφήστε μια απάντηση