Καλοκαιρινή τηγανιά με φέτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό χοιρινό λαιμό σε κομματάκια
300 γρ νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. λευκό κρασί
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες
1 πιπεριά πορτοκαλί σε λωρίδες
1 κρεμμύδι σε φέτες
200 γρ. φέτα σε κομματάκια

Οδηγίες

1.
Πλένουμε καλά τα κομματάκια του χοιρινού και τα σκουπίζουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα κομματάκια του κρέατος.
Ολοκληρωμένο
3.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ( με κλίμακα το 9 το βάζουμε στο 6) περίπου για 35 με 40 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα δυναμώνουμε λίγο την ένταση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
5.
Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι.
Ολοκληρωμένο
6.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
7.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
8.
Μαγειρεύουμε για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Ολοκληρωμένο
9.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τη ρίγανη με τα κομματάκια φέτας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η προσθήκη ζάχαρης είναι το μυστικό για να μαλακώσει το κρέας κατά την ώρα του μαγειρέματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *