Κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (2 φορές περασμένο)
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
5 κ.σ. νιφάδες βρόμης
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο/ σπορέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για τη σως γιαουρτιού
1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. τυρί κρέμα
50 γρ. φέτα μαλακή
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. νερό
Πιπέρι
Άνιθο (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και εκεί τοποθετούμε όλα τα υλικά της συνταγής.
Ολοκληρωμένο
2.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 με 8 λεπτά μέχρι ο κιμάς να έχει αποκτήσει «σώμα». Όσο πιο πολύ ζυμώνουμε τόσο περισσότερο ο κιμάς γίνεται ενιαίος.
Ολοκληρωμένο
3.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι. Χρησιμοποιούμε ½ ποσότητα ελαιόλαδο και ½ ποσότητα σπορέλαιο. Παίρνουμε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι. Χρησιμοποιούμε ½ ποσότητα ελαιόλαδο και ½ ποσότητα σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
5.
Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια ένταση και παράλληλα πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια- κεφτεδάκια.
Ολοκληρωμένο
6.
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν είναι έτοιμα τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο αφού πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
7.
Για την σως: Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την σως και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε μερικά φύλλα δυόσμου για διακόσμηση. Καλή απόλαυση!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Όσο πιο πολύ αφήνουμε τον ζυμωμένο κιμά στο ψυγείο τόσο πιο γευστικά θα βγουν τα κεφτεδάκια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αρώματα των υλικών και οι γεύσεις να δένουν περισσότερο. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι τότε απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου το λαδώνουμε ελαφρώς και απλώνουμε πάνω τα κεφτεδάκια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *