Αρωματικό ρυζόγαλο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. νερό
80 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
800 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες
1 κ.γ. βούτυρο
Κανέλα για σερβίρισμα

Οδηγίες

1.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό μαζί με το ρύζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Όταν είναι έτοιμο το φυλάμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε 200 γρ. από το γάλα, το ρίχνουμε σε ένα μπολ και εκεί προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
5.
Μόλις πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε το ρύζι.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου για να συνεχίσουμε το βράσιμο.
Ολοκληρωμένο
8.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα σερβίρουμε με λίγη κανέλα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε σοκολατένιο ρυζόγαλο τότε προσθέτουμε 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη πριν σερβίρουμε στα μπολάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Επίσης, ωραία προσθήκη είναι οι σταφίδες, τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *