Παγωτό Βανίλια χωρίς παγωτομηχανή

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπάρα
500 γρ. κρύα φρέσκια φυτική κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική (εκείνη που βρίσκουμε στα ψυγεία)
300 γρ. ζαχαρούχο ζάλα
4 βανιλέτες
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα δύο είδη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλέτες, την υγρή βανίλια και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αυτή τη βάση παγωτού μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με ότι επιθυμούμε όπως σταγόνες σοκολάτας, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι ή λικέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *