Ζεστή σοκολάτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
3 φλιτζ. πλήρες γάλα φρέσκο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
0.33 φλιτζ. κακάο άγλυκο
0.25 φλιτζ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
0.5 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
0.33 κ.γ. υγρή βανίλια
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ολοκληρωμένο
2.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε με έναν αυγορδάρτη μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο με τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
4.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και σερβίρουμε σε κούπες.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα γάλακτος αντί για κουβερτούρα και να σερβίρουμε με marshmallows ή σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα (χτυπημένη κρέμα γάλακτος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *