No products in the cart.
Αυθεντικό άλειμμα πραλίνας φουντουκιού
εύκολο
300 γρ.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. φουντούκια | |
120 γρ. ζάχαρη | |
1 κ.γ. νερό | |
Μία πρέζα αλάτι | |
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια | |
20 γρ. κακάο | |
120 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια |
Οδηγίες
1.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι και τα φουντούκια.
Ολοκληρωμένο
2.
Το μάτι της εστίας μας πρέπει να είναι στη μεσαία ένταση γιατί δε θέλουμε να καεί η καραμέλα μας.
Ολοκληρωμένο
3.
Σιγά σιγά βλέπουμε τη ζάχαρη να λιώνει και με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν δούμε ότι άλλαξε το χρώμα σε καραμελέ τότε αδειάζουμε την πραλίνα μας σε μία λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο. Προσοχή γιατί καίει!
Ολοκληρωμένο
5.
Δεν ακουμπάμε την πραλίνα για κανένα λόγο μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφού έχει κρυώσει η πραλίνα μας τότε την σπάμε σε κομμάτια και την βάζουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ λίγο λίγο κάθε φορά.
Ολοκληρωμένο
7.
Χτυπάμε την πραλίνα μας μέχρι να βγει μία κρέμα (η υφή να μοιάζει σαν το φυστικοβούτυρο).
Ολοκληρωμένο
8.
Η διαδικασία αυτή θα πάρει περίπου 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το κακάο.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε ένα μπολ βάζουμε την πραλίνα με την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
11.
Στο τέλος, προσθέτουμε ένα ένα τα κομμάτια βουτύρου και ενσωματώνουμε καλά τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
12.
Βάζουμε την πραλίνα σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε σε δροσερό περιβάλλον, όχι μέσα στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για κουβερτούρα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα 55%. Επίσης, αντί για φουντούκια μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό.
Αφήστε μια απάντηση