Υγιεινά pancakes σοκολάτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
90 γρ βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ
130 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μία πρέζα αλάτι
2 βανιλέτες
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
200 γρ. γάλα αμυγδάλου
1 ώριμη μπανάνα λιωμένη
1 κ.σ. σπορέλαιο
50 γρ. μέλι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε την βρώμη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανιλέτες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, την μπανάνα, το σπορέλαιο, το μέλι και το αυγό.
Ολοκληρωμένο
4.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε το μπολ με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα λείο, ενιαίο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν βγει λίγο σφιχτό θα προσθέσουμε λίγο επιπλέον γάλα αμυγδάλου.
Ολοκληρωμένο
8.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
9.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι.
Ολοκληρωμένο
10.
Αν έχουμε μεγάλο τηγάνι τότε μπορούμε να βάλουμε 3 pancakes.
Ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε την κάθε πλευρά περίπου 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Έπειτα με μία σπάτουλα γυρίζουμε με πολύ προσοχή για να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Τα σερβίρουμε ζεστά με μέλι ή γκανάς σοκολάτας ή μπανάνα ή ότι άλλο επιθυμείτε!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *